Sziasztok, KulinPapa vagyok. Programozható motorvezérlésekkel foglakozom. A BME közlekedésmérnöki karán diplomáztam. A szakdolgozatom témája: "Programozható motorvezélő rendszer bemutatása és beállítása" volt. Az egész úgy kezdődött hogy egy véletlen folytán, évekkel ezelőtt kapcsolatba kerültem a mostani VEMS ECU "atyjával", és belecsöppentem a dolgokba. Az elején sok mindent kitaláltunk szinte a semmiből. Aztán komoly fejlesztés kezdődött, én autós oldalról segítettem a dolgokat, aztán lassan elért a mai szintre a dolog, és jelenleg is töretlen a fejlődés.

 

laptop

 

Manapság is átfogó ötletekkel veszek részt a VEMS fejlesztésében. Mostmár széleskörben ismertté vált az ECU, és sokan dolgoznak a szoftveren és a hardveren egyaránt. A munka során megtanultam a programozható motorvezérlők működési alapelveit és fimoságait is, ezért bármilyen típusú készüléket tudok programozni. Olyan ez mint a win98 meg a winXP meg a linux. Ugyanaz a céljuk csak a megvalósításuk különbözik. Az alapelvek mindenhol ugyanazok. A legprofibb készülékekben pedig lehetőség nyílik az egyes funkciók többféleképpen történő megvalósítására is.

 

 

Aztán az évek során bekerültem a Tre-car rallycsapatba. Itt a profi autósport elvárásaival és a legjobb motorvezérlő elektronikákkal ismerkedhettem meg. Ebben a versenykörnyezetben nincs helye a hibázásnak, csak a legjobb és a legmegbízhatóbb eredmény az elfogadható! Azóta minden egyes autó behangolásának ezzel a szemlélettel vágok neki. Ezen munka eredményeit, a megszületett számos érdekes technikát gyüjtöm össze ezen a honlapon.