1. 2. 3. 4. 5.    

2
2
 

Audi RS2:

Nagyon szépen megépített, felújított RS2-es Audi. A kocsiban nagyon sok átalakítás történt még a korábbi tulajdonos által. Most rendbe lett szedve külsőleg is, és új programozható "szívet" és nagyobb injektorokat kapott. VEMS MOTRONIC ECU. ALS, LAUNCH control, nagyobb turbo, intercooler spricc stb... Minden beépítésre került ami csak elképzelhető. Az autót folyamatosan szépíti és erősíti gondos gazdája. Kíváncsian várjuk mit sikerül majd kihozni belőle!

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

MITSUBISHI LANCER EVO 7:

Kocsomba Karcsi autója. A kocsiban gyári motor van, de a "körítés" már egyáltalán nem az. MOTEC M48-as ECU. ALS, rajtprogram. MAP-szenzorosra alakítva a vezérlés. EVO9-es turbó, nagy leömlő, 3 colos kipufogó, versenyváltóval, rövid áttétellel. 1,5 -bar-os nyomáson üzemel. A tulaj sok versenyen indul vele ahol a szabályok megengedik, bukócső ugyanis nincs a kocsiban, utcai használatra is tökéletesen alkalmas!

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

TOYOTA CELICA 4x4 TURBO:

Nagyon szépen megépített celica. Az utolsó csavarig ujjá van építve a karosszéria, a belső és a mechanikai részek is. A motortérben is -minden van amit csak el lehet képzelni. Korábban OMEX vezérlőegységet használt, de mivel sok baj volt vele ezért mostmár VEMS hajtja, nagyobb biztonsággal mint korábban. Az autóval sok probléma volt, hosszú idő alatt állt össze a technika. De megérte a fáradtságot. Igen kellemes utcai gép lett rendkívül igényes köntösben!

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

MITSUBISHI LANCER EVO 7:

Borbás Szabolcs versenyautója. MOTEC M800 ECU, N-es kábelköteggel. ALS, rajtprogram és minden földi jó működik benne. Technikai problémák miatt még egy utolsó finomítás kell a programjának de egy versenyt már így is gond nélkül teljesített. A hajtáscomputert szintén rendbe kell még tenni hogy kifogástalan legyen a gép!

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

SKODA OCTAVIA RS TURBO:

Szlovák barátainknak készült ez az egyedi octavia. Az autót egy kinti tuner kezdte építeni, sokminden belekerült de mégsem működött jól. VEMS ECU-t szereltünk bele, és átalakítottuk mechankus gázpedálosra. Nagy injektorok és egy erősebb kuplung is beszerelésre került és az egészet rendbe kellett rakni. Aztán az autó idén teljesen át lett építve. Csövezést és négykerékmeghajtást kapott, kitcar pedálsor is beépítésre került. Kívül belül ízig vérig versenyautó lett. Érdekessége elektromos szempontból hogy AIM műszerfalat is szereltünk bele mellyel a VEMS kommunikál, így minden adat könnyen követhető.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

BMW 320 TURBO:

Az XXL tuning készítette az autót. 2 literes sorhatos motor utólag turbósítva. A gyári elektronika kikerült belőle, és új motorkábelköteget kapott. VEMS ECU került beszerelésre. Így már tökéletesen működik az autó. Napi használatú kocsi tetszetős külsővel.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

Lancia Delta HF Integrale 2.0 8V:

Szépen rendberakott utcai gép, teljesen újjáépített motorral. VEMS ECU. Rajtprogram, ALS, ikergyújtásos trafó. A cél egy kellemes utcai autó létrehozása volt ami megbízhatóan működik. De azért erőben sem szenved hiányt a technika!

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

AUDI S6:

Ez is napi használatú utcai autó. A VEMS motronic ECU már benne volt amikor megbíztak a rendbetételével, az autó motorja ugyanis tönkrement, nem volt alapjárat és más alapvető problémák is voltak. A programot teljesen lenulláztam majd újra beállítottam mindent. A trafókkal is probléma volt, cserélni kellett őket. Az elmúlt hónapokban már tökéletesen működött az autó. Csak a téli hidegindítás beállítása van hátra, és esetleg némi nyomásemelésre lehetne még felprogramozni a gépet.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

MITSUBISHI LANCER EVO 8:

Lényegében gyári EVO 8-as. De VEMS ECU került beszerelésre, ami mindent vezérel. Azaz a klíma, a intercoolerspricc, és minden más a megszokott módon működik, természetesen az aktív hajtás is. De mostmár ALS és rajtprogram is van. Az autó 1,6bar-os nyomásra lett felprogramozva. Később talán tovább is fog erősödni, a tulajdonos szeretne nagyobb turbót rakni rá. Az elektronika mostmár jó alapot jelent a mechanikai fejlesztésekhez is!

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

SUBARU WRX Sti RA:

Ez az autó egy igazi ritkaság. Japán belpiacos RA-s subaru. Az autót jobbkormányosról építették át balkormányosra. Minden földi jó megtalálható benne. VEMS ecu. ALS, rajtprogram. Profi futómű, nagy fékek, erősített kuplung, Garrett GT30 golyóscsapágyas turbo, tolós váltó. A motor is igen igényesen van összerakva, a típushoz beszerezhető legjobb alkatrészekből épült. A sok-sok befektetett munka és ráfordítás végül meghozta a gyümölcsét. Elképesztően erős és jól vezethető az autó. A komoly teljesítmény a könnyű kasztniban nagyon jó párosítás. Az autót több rallyn is láthattuk előfutóként.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

Mitsubishi EVO 9 Gr.N rally N4:

Zambelly Gyuriék által újonnan épített evo9-es. MOTEC M800 ECU-t használ. Az autóban minden van amit egy N csoportos versenygépben a szabályok engedélyeznek. Mint minden evo9-es, ez is változó szívótengely vezérlésű. Az autó bérelhető! A 2008-as mikulás rallyn Kazár Miki vezetésével láthattuk a gépet, mely igen jól teljesített. Kategóriájában győztesként végzett és összetettben is az 5-ik helyet szerezte meg a profi pilóta vezetésével.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

Subaru WRX Sti '07 EJ25:

Szlovákiai barátunknak építettük ezt a gépet. LinkECU-t használ. Az autóban minden megtalálható amit csak a "bubu"-ba kitaláltak. Nagyon igényes alapanyagokgból, nagyonsok munkával épült. Golyóscsapágyas GT30-as turbó, 2.5 literes változó szívótengely vezérlésű motor, versenykuplung, egyedi levegőcsövezés, és intercooler, full extra kovácsolt motorbelsőségek, 1000-es RC injektorok, 3coll-os kipufogórendszer ATS leömlővel, és még sokáig sorolhatnám. Az autó utcára készült, igazi nyomatékbajnok, de a programozható szívótengelyeknek köszönhetően magas fordulaton is igen erős, mindemellett maximálisan megőrizte a használatóságát! Számomra ez az "ultimate" utcai verda.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

Audi A4 1.8T 20V:

Az Okváth műhely demo autója. A kocsi tulajdonképpen egy vérbeli show-ra épített gép. Tetszetős külső, belül sok ezer wattos hifivel és multimédiával. Egy átalakított 1.8Turbo 20V motor hajtja. Az elektronika a motor stabil működéséhez elengedhetetlen volt. És persze erősítettünk is rajta amenyit lehetett. VEMS ecu került beszerelésre, ALS-el rajtprogrammal LCD kijelzővel együtt. Az autó mostmár nemcsak mutatós hanem jól vezethető darab is lett.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

Subaru WRX Sti '05 EJ25:

Szlovák amatőr versenyekre csináltuk ezt a kocsit. Motorikusan szinte teljesen gyári. Mindössze kovácsolt dugók és hajtókarok vannak benne hogy bírja a megnövekedett igénybevételt. Ezek a subaruk a legbonyolultabban elekronikázható autók mostanság. Elektromos gázpedál, változó tengelyvezérlés, szívótorokban elhelyezkedő ugynevezett "thumble generator" vezérlés. Légtömegmérő+MAP szenzor. Bonyolult hajtás, stb, stb. És ennek a soksok dolognak tökéletesen kell együtt dolgoznia! Az autóval ennek megfelelően nagyon sok munka volt. Végül aztán sikerült mindent megoldani. LINK ECU -t építettünk be, amivel minden vezérelhető az autóban. Természetesen ALS és rajtprogram is működik a gépben.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

TOYOTA Celica GT4 Gr.H.:

A Maricsek team egyik H-csoportos celica GT4-ja. Motec ECU hajtja. Természetesen minden más is benne van ami egy ilyen autóban csak lehetséges. Celica full, full, full extra.....Többet mondani erről a gépről nem lehet. A legegyszerűbb valamelyik versenyen megnézni hogyan "muzsikál" a technika. A rally bajnokságban látható, és bérelhető is.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

VW GOLF 2.0 16V:

Szlovák amatőr versenyekre készült ez a brutális szívómotoros golf. VEMS ECU, hengerenkénti pillangósor és egy nagyon kitalált motor van benne. A mociban minden benne van amit csak egy ilyen gépbe bele lehet rakni. Egyedileg gyártatott 300 fokos vezérműtengelyek, nagy szelepek, titán rugók, kovácsolt belső, minden lekönnyítve. Az autónak hihetetlen gázreakciója van. Már most is komolyat lép, de egy okosan épített kipufogórendszer és egy jó airbox még sokat erősíthet rajta a közeljövőben. Egy rövid versenyvideo itt látható,izgalmas felvételek.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

Nissan 200 SX 1.8T :

Csoma Robi drift versenyautója. Minden eleme profi, de a motortérben és a fútóműben kiváltképpen minden megtalálható amit csak be lehet szerelni. VEMS ecu, ALS, rajtprogram, hengerenkétni gyujtás. Kovácsolt motorbelső, tuning hengerfej, golyóscsapágyas turbó. Nagy benzinrendszer, nagy fékek, drift futómű. Az autó nagyon erős. Gond nélkül pillanatok alatt leakasztja a kilómeterórát. Reméljük hamarosan a driftversenyeken is bizonyíthat. A sofőr ügyes, a kocsi jó, minden feltétel adott.....Itt egy kis tesztvideo, érdemes megnézni.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

TOYOTA Celica GT4 Gr.H.:

Kovács Gyuri group H-s celica GT4-ja. Az autó nagyon szépen meg lett csinálva. Igazi rally járgány. Jól megy, és jól is vezethető. VEMS ecu, ALS, rajtprogram. Érdemes versenyeken figyelni a kocsit. Az ügyes pilóta szépen tereli a versenypályára termett technikát. Igazi közönségkedvenc.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

VW Golf I.:

Brutál 1.8-as szívómotoros golf I. VEMS ecu. Az autót nem mi kezdtük el építeni, de aztán hozzánk került. VEMS ecu van benne. Az elosztós gyujtást ikertrafósra alakítottuk. Ezután a program finomítása volt már csak hátra. Az autó napi használatra is alkalmas, de igazából örömautózásra való, mindemellett néha-néha a versenypályán is megállja a helyét.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
 

Mitsubishi EVO WRC Replika:

Ez egy nagyon érdekes és egyedi autó. A kinézete ugye önmagáért beszél. WRC öltözékben pompázik. De belül is minden van ami csak kell. Motec M8-as ECU, ALS, rajtlimiter. Flokkolt műszerfal, bőr belső, Magnetti Marelli digitális műszeregység. Az autó külselyében teljesen versenyautó, tecnikailag félig verseny félig utcai. Így még a hétköznapokban is viszonylag jól használható ez az egyedi gépezet.

 

     
toyotawrc1

toyotawrc2

toyotawrc3

2
                   
 

<< ELŐZŐ OLDAL

1. 2. 3. 4. 5.    

KÖVETKEZŐ OLDAL>>